Placičky z hovězího masa s jogurtovým dresinkem
20 min.
Ingredience
- 150mililitrůJogurt nízkotučný
- 1špetkaKoriandr mletý
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaChilli koření mleté
- 500gramůHovězí maso mleté
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1kusSalát hlávkový
- 2kusyRajčata
- 1kusOkurky
- 4kusyBageta
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
998 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
15 g
Sacharidy
152 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme dresink. V misce velmi důkladně promícháme bílý jogurt, koriandr, kmín a chilli koření. Misku přikryjeme a dáme do chladna.
- 2Česnek oloupeme a prolisujeme, vejce rozšleháme.
- 3Do mísy dáme hovězí mleté maso, přidáme prolisovaný česnek, strouhanku, rozšlehané vejce a sojovou omáčku. Vše řádně promícháme a ze směsi vytvoříme 4 placičky.
- 4Na pánvi rozehřejeme olej na mírnou teplotu a placičky na něm pečeme z každé strany 4 až 5 minut.
- 5Sálát omyjeme a necháme okapat, omytá rajčata a okurky nakrájíme na kolečka.
- 6Bagety rozpůlíme, na spodní část dáme list omytého a okapaného salátu, kolečka rajčat a okurky. Na ně pak položíme upečenou placičku a zakápneme lžící dresinku. Zakryjeme horní části bagety a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.