Placičky z hovězího masa s jogurtovým dresinkem

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
998 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
15 g
Sacharidy
152 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme dresink. V misce velmi důkladně promícháme bílý jogurt, koriandr, kmín a chilli koření. Misku přikryjeme a dáme do chladna.
  • 2
    Česnek oloupeme a prolisujeme, vejce rozšleháme.
  • 3
    Do mísy dáme hovězí mleté maso, přidáme prolisovaný česnek, strouhanku, rozšlehané vejce a sojovou omáčku. Vše řádně promícháme a ze směsi vytvoříme 4 placičky.
  • 4
    Na pánvi rozehřejeme olej na mírnou teplotu a placičky na něm pečeme z každé strany 4 až 5 minut.
  • 5
    Sálát omyjeme a necháme okapat, omytá rajčata a okurky nakrájíme na kolečka.
  • 6
    Bagety rozpůlíme, na spodní část dáme list omytého a okapaného salátu, kolečka rajčat a okurky. Na ně pak položíme upečenou placičku a zakápneme lžící dresinku. Zakryjeme horní části bagety a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.