Placky plněné klobásou a nivou
70 min.
Ingredience
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 220mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaMléko plnotučné sušené
- 375gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyDroždí sušené
- 200gramůKlobása Dunajská
- 200gramůSýr Eidam cihla 30%
- 50gramůSýr Niva (Rokfór)
- 300mililitrůOmáčka rajčatová
- 0,5lžičkaBazalka
- 0,5lžičkaOregano sušené
- 0,5lžičkaČesnek sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
841 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
37 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do domácí pekárny dáme vlažnou vodu, olej, sůl, cukr, sušené mléko, bazalku, oregano, česnek, mouku a droždí. Zapneme program Těsto. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme a rozdělíme na 8 dílů. Každý z nich vyválíme na placku o průměru 17 cm. Nakrájenou klobásu, nastrouhaný eidam, rozdrobenou nivu a rejčatovou omáčku smícháme a na každou placku dáme 1 lžíci směsi. Přehneme přes náplň a okraje pořádně přitiskneme. Každou taštičku potřeme olejem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 35 minut. Poté zvýšíme teplotu na 250 stupňů a dopékáme ještě 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.