Placky s houbami, polníčkem a rukolou
40 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
- 20gramůDroždí
- 4špetkyCukr krupice
- 1,2decilitryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyŠalotka
- 40gramůRukola
- 40gramůSalát Polníček
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 150gramůMozzarella
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 8kusůRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
21 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme mouku, do které uděláme důlek. Rozdrobíme do něj kvasnice, přidáme 2 špetky cukru, vlažnou vodu a necháme kvasnice vzejít. Když kvasnice vykynou, přidáme k mouce sůl, těsto promícháme a na pomoučeném vále ho dobře uhněteme. Nesmí se lepit na prsty. Zakryjeme ho utěrkou a necháme v klidu vykynout.
- 2Malé čerstvé žampiony očistíme a pokrájíme. Očistíme šalotky a pokrájíme je na tenké plátky. Saláty rukolu s polníčkem dobře omyjeme a necháme odkapat. Omyté cherry rajčata pokrájíme na polovičky, dáme je do mísy, pokapeme olivovým olejem, 2-3 špetkami soli, bílým pepřem, 2 špetkami cukru a rajčata promícháme.
- 3Mozzarelu pokrájíme na tenké plátky.
- 4V pánvi si rozpálíme slunečnicový olej s máslem, na kterém zpěníme šalotku, přidáme k ní žampiony a vše krátce 2 minuty restujeme. Posypeme je solí, čerstvě pomletým pepřem, promícháme a pánev odstavíme z plotny.
- 5Z vykynutého těsta si rozválíme 2 placky o síle přibližně 3-4 mm, které dáme na vymaštěný plech (2 lžíce olej). Na placky rozložíme i s omastkem houby s šalotkou, na ni rozložíme rajčata a sýr. Plech s plackami dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při 220°C přibližně 10-15 minut.
- 6Chlebové placky vyjmeme z trouby, dáme na talíře, ozdobíme lístky rukoly s polníčkem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.