Plátky krkovice dušené na pivu
60 min.
Ingredience
- 700gramůVepřová krkovička
- 2kusyCibule
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 500mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 2krajíceChléb celozrnný žitný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na kapary
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
650 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
45 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Krkovici vykostíme, nakrájíme na čtyři plátky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme najemno, chleba na kostky a v misce namočíme do 100 ml piva.
- 2Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme maso a orestujeme z obou stran. Poté podlijeme zbylým pivem a pod poklicí dusíme. Občas maso obrátíme. Když je maso téměř měkké, vyjmeme je na talíř, do omáčky vmícháme namočený chleba i s pivem, provaříme, až omáčka zhoustne. Poté do ní vrátíme maso, přidáme kapary, které jsme osmažili na másle, prohřejeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.