Plátky kýty plněné mletým masem a kapustičkami
65 min.
Ingredience
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůKapusta růžičková
- 400mililitrůVoda pitná
- 2kusyCibule
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 600gramůVepřová kýta
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na náplň
- 200gramůVepřové maso mleté
- 1kusRohlíky bílé
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVejce slepičí
- 0,25špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
56 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kýtu nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme a opepříme. Rohlík nakrájíme na kostičky a navlhčíme smetanou, cibuli pokrájíme nahrubo. Růžičkové kapustičky očistíme, spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat.
- 2Mleté maso promícháme s rozšlehaným vejcem, namočeným rohlíkem, solí a pepřem. Plátky masa potřeme masovou nádivkou, na každý plátek dáme díl kapustiček, zavineme, upevníme nití a závitky obalíme v mouce. Smažíme ze všech stran na rozpáleném oleji, přidáme cibuli a ještě chvíli smažíme. Závitky zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme. Během dušení maso obracíme. Udušené závitky zbavíme nití, servírujeme překrojené šikmým řezem a přelité necezenou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.