Plátky z kuřecích prsou s broskvemi
45 min.
Ingredience
- 750gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř cayenský
- 50gramůMandle plátky
- 2kusyBroskve
- 60gramůCukr krupice
- 100mililitrůVíno bílé
- 3lžíceCitronová šťáva
- 100gramůAnglická slanina
- 2lžíceVoda pitná
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
33 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Na suché pánvi dorůžova osmahneme mandlové plátky. Zralé broskve přepůlíme, oloupeme a zbavíme pecek.
- 2Na pánvi rozpustíme cukr na bledý karamel, zalijeme suchým bílým vínem, citronovou šťávou a svaříme na hustou omáčku, ve které prohřejeme poloviny broskví. Nadále udržujeme v teple.
- 3Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a poprášíme cayenským pepřem.
- 4Na velké pánvi prudce osmahneme 4 plátky slaniny, vyjmeme je a na vypečeném tuku připravené kuřecí plátky po každé straně 5 minut opékáme. Opečené porce přendáme na nahřáté talíře spolu s plátky opečené anglické slaniny.
- 5Na pánev přidáme 2 lžíce vody, povaříme, mimo plotnu vmícháme máslo a šťávou přelijeme plátky na talířích. Navrch položíme horké broskve, pokapeme karamelovou omáčkou a posypeme praženými mandlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.