Platýs s kaparovou omáčkou

19 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
9 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
357 mg
Cukr
140 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme mouku, sůl a pepř, v této směsi filé obalíme.
  • 2
    V pekáči při nízké teplotě rozpustíme polovinu oleje a máslo. Do horkého tuku vkládáme postupně všechny filety a smažíme z každé strany, do zlatohněda. Hotové uchováme v teple.
  • 3
    Vodu, citrónovou šťávu a worcester nalijeme do výpeku a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a vaříme 2 minuty, až omáčka trochu zhoustne. Přidáme okapané kapary.
  • 4
    Hotovou omáčku rozdělíme na porce ryby, ozdobíme řezy citrónu a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.