Platýs s kaparovou omáčkou
19 min.
Ingredience
- 8plátkůCitrony
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůVoda pitná
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžíceKapary sterilované
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůPlatýz - filety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
211 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
9 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
357 mg
Cukr
140 mg
Postup přípravy
- 1Smícháme mouku, sůl a pepř, v této směsi filé obalíme.
- 2V pekáči při nízké teplotě rozpustíme polovinu oleje a máslo. Do horkého tuku vkládáme postupně všechny filety a smažíme z každé strany, do zlatohněda. Hotové uchováme v teple.
- 3Vodu, citrónovou šťávu a worcester nalijeme do výpeku a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu a vaříme 2 minuty, až omáčka trochu zhoustne. Přidáme okapané kapary.
- 4Hotovou omáčku rozdělíme na porce ryby, ozdobíme řezy citrónu a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.