Platýs se slaninovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 600gramůPlatýz - filety
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyŠalotka
- 75gramůŠunka schwarzwaldská
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1kusBobkový list
- 175gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25litrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
28 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
66 mg
Cukr
678 mg
Postup přípravy
- 1Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, z obou stran osolíme a opepříme. Oloupané šalotky nakrájíme na tenká kolečka. Ze šunky odkrojíme kůži a nakrájíme na tenké nudličky.
- 2Hrnec vytřeme máslem, osmahneme v něm šalotky a vložíme rybu. Přidáme šunkové nudličky, bobkový list, zalijeme vínem, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a zakryté vaříme na středním ohni cca 10-12 minut. Poté vyjmeme rybu a v míse uchováme v troubě předehřáté na 75 °C.
- 3Omáčku v hrnci svaříme na polovinu množství, bobkový list vyjmeme. Přidáme smetanu a povaříme ještě 2 minuty.
- 4Rybu rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít např. brambory s petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.