Platýsová roláda
65 min.
Ingredience
- 600gramůPlatýz - filety
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 1kusCibule
- 500gramůHlíva ústřičná
- 20mililitrůSherry brandy
- 6lžicZakysaná smetana
- 60gramůRoketa
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
804 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a osušíme filé z platýse, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Oloupeme a nasekáme cibuli. Očistíme hlívu ústřičnou a nakrájíme na plátky. Opláchneme ji.
- 2Máslo rozehřejeme ve woku, osmahneme houby, přidáme cibuli a dusíme 5 minut. Přidáme sherry a necháme téměř vyvařit, přidáme sůl, pepř, smetanu, zbylou citronovou šťávu a povaříme 5 minut.
- 3Očistíme a omyjeme roketu, každý rybí filet obložíme 2 listy. Filety zavineme, svážeme a položíme na houby. Přikryté vaříme 10 minut.
- 4Zbylou roketu nakrájíme. Závitky dáme na talíře, posypeme nakrájenou roketou a vedle nich dáme houbovou roládu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.