Platýz na šampaňském
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceCitronová šťáva
- 250gramůPlatýz - filety
- 1lžičkaSůl
- 6kusůPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 8kusůCibulka jarní
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaPepř bílý
- 600gramůMrkev kořen
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 0,5litrVíno šumivé (sekt)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
35 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety z platýze omyjeme a osušíme. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli uležet.
- 2Oloupanou cibuli jemně nasekáme a osmahneme na másle. Přidáme filety, pepř, bobkový list, vše zalijeme sektem. Zvolna dusíme pod poklicí asi 12 minut do měkka.
- 3Očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky. V hrnci přivedeme k varu zbylý tuk s 1/8l osolené vody, přidáme zeleninu a dusíme 10 minut.
- 4Filety vyjmeme z marinády, odstraníme tmavou kůži, položíme na plochou mísu.
- 5Z marinády odebereme koření, vlijeme žloutky a ve vodní lázni směs ušleháme do pěny. Omáčku dochutíme solí, pepřem a cukrem, nakonec vmícháme smetanu.
- 6Na míse upravíme filety se zeleninou a trochou omáčky. Větší část omáčky podáváme zvlášť v omáčníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.