Platýz opékaný na slanině

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
25 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Vápník
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme platýze, osušíme a zakapeme šťávou z jednoho citronu.
  • 2
    Na kostičky pokrájíme slaninu. Do pánve vlijeme olej a slaninu na něm vyškvaříme.
  • 3
    Do hladké mouky přisypeme sůl a pepř a filety platýze obalíme v mouce.
  • 4
    Slaninu vyndáme z pánve a vložíme do ní v mouce obalené ryby. Ryby opékáme 8 minut z každé strany. Potom je vyndáme a rozložíme na talíře. Posypeme je vyškvařenou slaninou.
  • 5
    Tuk z pánve slijeme, vložíme na ni máslo a rozpustíme je. Máslem přelijeme porce platýze. Zbylý citron rozkrájíme na čtvrtky a přidáme k pokrmu. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.