Platýz opékaný na slanině
40 min.
Ingredience
- 1,4kilogramyPlatýz - filety
- 2kusyCitrony
- 100gramůSlanina vepřová
- 2lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
25 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme platýze, osušíme a zakapeme šťávou z jednoho citronu.
- 2Na kostičky pokrájíme slaninu. Do pánve vlijeme olej a slaninu na něm vyškvaříme.
- 3Do hladké mouky přisypeme sůl a pepř a filety platýze obalíme v mouce.
- 4Slaninu vyndáme z pánve a vložíme do ní v mouce obalené ryby. Ryby opékáme 8 minut z každé strany. Potom je vyndáme a rozložíme na talíře. Posypeme je vyškvařenou slaninou.
- 5Tuk z pánve slijeme, vložíme na ni máslo a rozpustíme je. Máslem přelijeme porce platýze. Zbylý citron rozkrájíme na čtvrtky a přidáme k pokrmu. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.