Platýz pečený na slanině
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 4kusyPlatýz - filety
- 4lžíceCitronová šťáva
- 150gramůSlanina vepřová
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 1kusCitrony
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
19 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené platýze zakapeme citronovou šťávou a necháme 10 minut odležet.
- 2Na pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a vyjmeme ji. Vložíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Cibuli také vyjmeme z pánve.
- 3Ryby omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Postupně je opékáme na pánvi asi 4 minuty z každé strany. Vyjmeme je a uchováme horké.
- 4Na pánev vrátíme slaninu a cibuli, přimícháme nasekané bylinky a směsí ryby posypeme. Před podáváním obložíme porce dílky omytého citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.