Platýz pečený na slanině

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
19 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené platýze zakapeme citronovou šťávou a necháme 10 minut odležet.
  • 2
    Na pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a vyjmeme ji. Vložíme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Cibuli také vyjmeme z pánve.
  • 3
    Ryby omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Postupně je opékáme na pánvi asi 4 minuty z každé strany. Vyjmeme je a uchováme horké.
  • 4
    Na pánev vrátíme slaninu a cibuli, přimícháme nasekané bylinky a směsí ryby posypeme. Před podáváním obložíme porce dílky omytého citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.