Platýz po japonsku
30 min.
Ingredience
- 6lžicOmáčka sójová
- 2lžíceVíno bílé
- 2lžíceOlej sezamový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceCukr třtinový
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1stroužekČesnek
- 600gramůPlatýz - filety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
5 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
220 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Opláchneme a osušíme filety, z obou stran do nich nařízneme několik zářezů.
- 2V misce smícháme víno, sójovou omáčku, citronovou šťávu, olej, cukr, zázvor a česnek. Filety vložíme do marinády, obrátíme, aby se pokryly marinádou a dáme na 6 hodin do lednice. Občas je obrátíme. Připravené filety opékáme 10 minut na pánvi na oleji a jednou je obrátíme. Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.