Platýz s lečem
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyPlatýz - filety
- 5kusůRajčata
- 3kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceKečup
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
6 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté filety z platýze osolíme, opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Vyjmeme na nahřátý talíř.
- 2Do oleje od opékání přidáme jemně nakrájenou cibuli, oloupaná, na plátky pokrájená rajčata, očištěné a rozkrájené papriky, vše podusíme. Zaprášíme moukou, osolíme, opepříme, přidáme kečup a promícháme.
- 3K téměř hotovému leču přidáme filety platýze, ještě prohřejeme.
- 4Při podávání ozdobíme porce ryby plátkem citronu a snítkou petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.