Platýz s okurkou
35 min.
Ingredience
- 4kusyPlatýz - filety
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůAnglická slanina
- 300gramůJogurt bílý
- 6lžicSmetana 12% (konzumní)
- 4kusyŠalotka
- 1kusOkurka salátová
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaNové koření mleté
- 1hrstMáta
- 2lžíceTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
712 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
39 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
948 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ryby očistíme, vykucháme, omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme uvnitř i vně. Pokrájenou slaninu vyškvaříme na pánvi, přidáme tuk, ryby a osmažíme po obou stranách po 6 minutách.
- 2Jogurt smícháme se smetanou, přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou šalotku. Poté přidáme očištěné, nastrouhané okurky. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, nové koření a koriandr.
- 3Hotové ryby servírujeme na talíři, každou ozdobíme kostičkami slaniny a obložíme mátou.
- 4Jogurtovou směs podáváme zvlášť v miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.