Platýz s okurkou

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
712 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
39 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
948 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ryby očistíme, vykucháme, omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme uvnitř i vně. Pokrájenou slaninu vyškvaříme na pánvi, přidáme tuk, ryby a osmažíme po obou stranách po 6 minutách.
  • 2
    Jogurt smícháme se smetanou, přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou šalotku. Poté přidáme očištěné, nastrouhané okurky. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, nové koření a koriandr.
  • 3
    Hotové ryby servírujeme na talíři, každou ozdobíme kostičkami slaniny a obložíme mátou.
  • 4
    Jogurtovou směs podáváme zvlášť v miskách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.