Platýz s pomerančovou omáčkou

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
18 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nastrouhanou cibuli necháme zesklovatět na 3 lžících másla. Přidáme citronovou a pomerančovou šťávu, trochu vody a osolené a opepřené filety nakrájené na plátky. Přikryjeme a mírně vaříme asi 12 minut. Rybu vyjmeme a necháme na teplém místě.
  • 2
    Vývar svaříme na 0.1 l objemu a vmícháme do něj mouku smíchanou s 1 lžící másla. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.
  • 3
    Hotovou omáčku nalijeme na porce platýze. Zdobíme dílky pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.