Platýz s pomerančovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 2lžícePomerančová šťáva
- 1kusPomeranče
- 500gramůPlatýz - filety
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2decilitryVoda pitná
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
18 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nastrouhanou cibuli necháme zesklovatět na 3 lžících másla. Přidáme citronovou a pomerančovou šťávu, trochu vody a osolené a opepřené filety nakrájené na plátky. Přikryjeme a mírně vaříme asi 12 minut. Rybu vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 2Vývar svaříme na 0.1 l objemu a vmícháme do něj mouku smíchanou s 1 lžící másla. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí.
- 3Hotovou omáčku nalijeme na porce platýze. Zdobíme dílky pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.