Platýz s pórkem v alobalu
25 min.
Ingredience
- 800gramůPlatýz celý
- 200gramůPórek
- 30gramůZázvor celý
- 50mililitrůOmáčka sójová
- 60gramůOlej sezamový
- 6gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
37 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vybereme 4 menší platýze nebo vezmeme 4 filety, osolíme, pokapeme sojovou omáčkou, potřeme olejem a položíme každý kus zvlášť na alobal. Pórek omyjeme, podélně rozřízneme a nakrájíme na dlouhé tenké proužky. Zázvor oloupeme a nastrouháme najemno. Pórek a zázvor nasypeme na platýze, každého zvlášť zabalíme do alobalu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut.
- 2Platýze servírujeme přímo v alobalu, každý strávník si pokrm rozbalí sám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.