Platýz se smetanovou omáčkou a estragonem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
9 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety opláchneme, osušíme a rozkrojíme napůl. Limetku vymačkáme, jednu lžíci šťávy si dáme stranou. Zbylou šťávou zakapeme filety a lehce osolíme. Zavineme do ruliček a každou sepneme párátkem.
  • 2
    Šalotku nasekáme najemno, v pánvi rozpálíme olej a šalotku na něm necháme zesklovatět. Přilijeme vývar a 3 minuty povaříme. Na 5 minut vložíme do pánve ruličky, aby změkly. Pak je vyjmeme a pod pokličkou udržujeme teplé.
  • 3
    Do šťávy přilijeme smetanu, víno a na mírném ohni povaříme, až vznikne krém. Estragonové lísky nasekáme najemno.
  • 4
    Omáčku ochutíme lžící limetkové šťávy, solí, pepřem a cukrem. Vmícháme estragon. Z ruliček vyndáme párátka a závitky podáváme s omáčkou. Jako příloha se hodí rýže nebo brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.