Platýz se smetanovou omáčkou a estragonem
45 min.
Ingredience
- 1kusLimetka
- 1špetkaSůl
- 1kusŠalotka
- 125mililitrůVývar rybí
- 200mililitrůSmetana sójová
- 50mililitrůVíno bílé
- 25gramůEstragon
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr moučkový
- 1lžíceOlej rostlinný
- 400gramůPlatýz - filety
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
9 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety opláchneme, osušíme a rozkrojíme napůl. Limetku vymačkáme, jednu lžíci šťávy si dáme stranou. Zbylou šťávou zakapeme filety a lehce osolíme. Zavineme do ruliček a každou sepneme párátkem.
- 2Šalotku nasekáme najemno, v pánvi rozpálíme olej a šalotku na něm necháme zesklovatět. Přilijeme vývar a 3 minuty povaříme. Na 5 minut vložíme do pánve ruličky, aby změkly. Pak je vyjmeme a pod pokličkou udržujeme teplé.
- 3Do šťávy přilijeme smetanu, víno a na mírném ohni povaříme, až vznikne krém. Estragonové lísky nasekáme najemno.
- 4Omáčku ochutíme lžící limetkové šťávy, solí, pepřem a cukrem. Vmícháme estragon. Z ruliček vyndáme párátka a závitky podáváme s omáčkou. Jako příloha se hodí rýže nebo brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.