Platýz v bílém víně
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 6lžicMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 0,3litrVíno bílé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 900gramůPlatýz - filety
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
21 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
311 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté filety platýze, kolečka cibule a 1 lžíci másla dáme do pekáče a osolíme. Přelijeme vínem a přivedeme k varu. Přikryjeme alobalem, dáme do mírně vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Potom rybu vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 2Z 1 lžíce másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme scezený vývar, žloutky, sůl a pepř. Vše chvíli povaříme. Nakonec do omáčky přidáme zbylé máslo a citronovou šťávu.
- 3Filety upravíme na mísu a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.