Platýz v bílém víně

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
21 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
311 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté filety platýze, kolečka cibule a 1 lžíci másla dáme do pekáče a osolíme. Přelijeme vínem a přivedeme k varu. Přikryjeme alobalem, dáme do mírně vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut. Potom rybu vyjmeme a necháme na teplém místě.
  • 2
    Z 1 lžíce másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme scezený vývar, žloutky, sůl a pepř. Vše chvíli povaříme. Nakonec do omáčky přidáme zbylé máslo a citronovou šťávu.
  • 3
    Filety upravíme na mísu a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.