Platýz v páře s fenyklem
35 min.
Ingredience
- 800gramůPlatýz - filety
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaZázvor mletý
- 2lžíceLikér anýzový
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
- 40gramůMáslo čerstvé
- 125mililitrůVíno bílé
- 125mililitrůVývar rybí
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
11 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Platýze omyjeme a na utěrce osušíme. Zakapeme citronovou šťávou. Osolíme, opepříme a rozetřeme na něm mletý zázvor.
- 2Omyjeme fenykl a rozřízneme ho na poloviny. Malé výhonky kolem středu hlízy odřežeme a uložíme je stranou. Na plátky pokrájíme fenykl. Pokrájené plátky rozložíme na pařák. Pokapeme je anýzovým likérem a naklademe na ně polovinu množství másla.
- 3Do hrnce vlijeme rybí vývar a přidáme víno. Vložíme pařák s fenyklem a vaříme 3 minuty. Pak na fenykl naskládáme porce ryby a zbytek másla. Přiklopíme poklicí a vaříme v páře 12 minut. Nakonec vyjmeme a před podáváním ještě posypeme všechny porce nasekanými výhonky fenyklu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.