Platýz v pivním těstíčku

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
813 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
67 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku se špetkou soli rozšleháme v pivu a přikryté necháme asi 20 minut stát. Do těstíčka vmícháme nejdříve žloutky, a potom sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Omyté porce platýze osušíme a potřeme solí a pepřem. Filety namočíme v pivním těstíčku a po částech smažíme na rozehřátém oleji ve vysoké pánvi, po každé straně asi 3 minuty dokřupava.
  • 3
    Porce upravíme na nahřáté talíře a ozdobíme dílky citronu.
  • 4
    Podáváme s bramborovým salátem s jablky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.