Platýz v pivním těstíčku
25 min.
Ingredience
- 1šálekOlej rostlinný
- 125mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 500gramůPlatýz - filety
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
813 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
67 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Mouku se špetkou soli rozšleháme v pivu a přikryté necháme asi 20 minut stát. Do těstíčka vmícháme nejdříve žloutky, a potom sníh ušlehaný z bílků.
- 2Omyté porce platýze osušíme a potřeme solí a pepřem. Filety namočíme v pivním těstíčku a po částech smažíme na rozehřátém oleji ve vysoké pánvi, po každé straně asi 3 minuty dokřupava.
- 3Porce upravíme na nahřáté talíře a ozdobíme dílky citronu.
- 4Podáváme s bramborovým salátem s jablky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.