Plec na víně
40 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí plec
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCibule
- 300gramůCeler bulvový
- 300mililitrůVíno červené
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
38 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rozpálíme v hrnci olej, přidáme osolené a opepřené kusy hovězího masa. Opečeme je zprudka ze všech stran a vyndáme. Přidáme trochu oleje a vložíme nakrájenou mrkev, celer, cibuli a orestujeme. Přidáme protlak, zalijeme vínem a necháme vyvařit. Vložíme maso, zalijeme vývarem a dusíme. Maso vyndáme a dáme stranou. Omáčku přecedíme, svaříme na potřebnou hustotu, zašleháme do ní studené máslo a osolíme a opepříme. Maso vrátíme do omáčky, ale již nevaříme, jen prohřejeme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.