Pletýnky se slaninou
65 min.
Ingredience
- 300mililitrůMléko plnotučné
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceKypřicí prášek do pečiva
- 2lžícePetržel - nať
- 85gramůAnglická slanina
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
149 mg
Postup přípravy
- 1Mléko, sůl, 1 vejce, změklé máslo, mouku a prášek do pečiva dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Před ukončením hnětení přisypeme na kostičky nakrájenou slaninu a nasekanou petrželku. Poté těsto vyklopíme na pomoučenou desku, jemně prohněteme, rozdělíme na 2 díly, ze kterých vyválíme válečky a vytvoříme pletýnky. Dáme je na vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 220°C 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.