Plíčkový guláš
120 min.
Ingredience
- 20gramůCukr moučkový
- 500gramůCibule
- 1000gramůVepřové plíce
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 50gramůMáslo čerstvé
- 20mililitrůOcet vinný
- 1kusBobkový list
- 4kusyPepř černý celý
- 3kusyNové koření celé
- 1lžičkaSůl
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 1kusKnedlík kynutý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
24 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Plíčky dobře opereme, vložíme do hrnce s vodou, osolíme, ochutíme bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Vaříme hodinu a čtvrt. Plíčky vyjmeme, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na kostičky.
- 2V jiném hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme středně tmavou jíšku. Přisypeme pokrájenou cibuli, podlijeme vývarem z plíčků, povaříme 15 minut, přidáme kostičky masa, dochutíme cukrem, octem a sojovou omáčkou. Přimícháme smetanu, necháme přejít varem a podáváme.
- 3Vhodnou přílohou je houskový knedlík.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.