Plíčkový guláš

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
24 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plíčky dobře opereme, vložíme do hrnce s vodou, osolíme, ochutíme bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Vaříme hodinu a čtvrt. Plíčky vyjmeme, necháme trochu vychladnout a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V jiném hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme středně tmavou jíšku. Přisypeme pokrájenou cibuli, podlijeme vývarem z plíčků, povaříme 15 minut, přidáme kostičky masa, dochutíme cukrem, octem a sojovou omáčkou. Přimícháme smetanu, necháme přejít varem a podáváme.
  • 3
    Vhodnou přílohou je houskový knedlík.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.