Plíčky na smetaně
0 min.
Ingredience
- 1kusVepřové srdce
- 0,5kusVepřová slezina
- 200gramůJátra vepřová
- 2kusyBobkový list
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 0,5kilogramVepřové plíce
- 50gramůSádlo škvařené
- 2kusyCibule
- 1kusCitrony
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
31 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očistíme vnitřnosti a doměkka uvaříme s bobkovým listem.
- 2Necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky.
- 3Nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém tuku.
- 4Přisypeme mouku a uděláme světlou jíšku.
- 5Ředíme ji vývarem a povaříme.
- 6Vložíme do ní nakrájené vnitřnosti, prohřejeme, osolíme a opepříme.
- 7Smetanou zjemníme.
- 8Ozdobíme citrónem a podáváme.
- 9Na stole můžeme pokrm dochutit citrónovou šťávou.
- 10Jako příloha se hodí houskové knedlíky nebo noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.