Plněná hovězí roláda
50 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí kýta
- 2lžíceSádlo škvařené
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 3decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
- 100gramůŠunka dušená
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 50gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
46 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
857 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Šunku rozkrájíme na nudličky. Sterilovaný hrášek scedíme a necháme v sítu okapat.
- 2Hovězí kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme a rozřízneme tak, aby v ní byla kapsa.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, pak přidáme okapaný hrášek a kousky šunky, vmícháme rozšlehané vajíčko a mícháme, dokud směs nezhoustne. Směsí naplníme kapsu v mase a uzavřeme grilovací jehlou.
- 4Maso vložíme do vymazaného pekáče nebo žáruvzdorné mísy, potřeme sádlem, podlijeme pivem a pečeme ve vyhřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso obrátíme a podle potřeby přilijeme vodu.
- 5Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, krátce osmažíme, přilijeme vodu, dochutíme pepřem a solí, promícháme a převaříme.
- 6Maso nakrájíme na plátky, přelijeme šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.