Plněná hovězí roláda pečená na pivě

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
48 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Nakládané okurky necháme okapat, rozkrájíme je na malé kousky. Uzené maso a slaninu nakrájíme na nudličky.
  • 2
    Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a najemno nakrájíme.
  • 3
    Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme a rozřízneme tak, aby v něm byla kapsa. Do ní dáme nakrájená vajíčka, slaninu, uzené maso a okurku, kapsu uzavřeme grilovací jehlou.
  • 4
    V pekáči rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, vložíme naplněné maso, přilijeme pivo a přikryté pečeme ve vyhřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso obrátíme, přelijeme výpekem a podle potřeby přiléváme vodu.
  • 5
    Měkkou roládu vyjmeme z pekáče,vydušenou šťávu zaprášíme moukou, krátce osmažíme, přilijeme vodu, dochutíme pepřem a solí a necháme provařit.
  • 6
    Roládu nakrájíme ostrým nožem na plátky, rozdělíme je na servírovací talíře, přelijeme hustou šťávou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.