Plněná hovězí roláda pečená na pivě
55 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso zadní
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůUzené maso vařené
- 3kusyOkurky nakládané
- 50gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 2,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0,5litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
48 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Nakládané okurky necháme okapat, rozkrájíme je na malé kousky. Uzené maso a slaninu nakrájíme na nudličky.
- 2Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a najemno nakrájíme.
- 3Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme a rozřízneme tak, aby v něm byla kapsa. Do ní dáme nakrájená vajíčka, slaninu, uzené maso a okurku, kapsu uzavřeme grilovací jehlou.
- 4V pekáči rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, vložíme naplněné maso, přilijeme pivo a přikryté pečeme ve vyhřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso obrátíme, přelijeme výpekem a podle potřeby přiléváme vodu.
- 5Měkkou roládu vyjmeme z pekáče,vydušenou šťávu zaprášíme moukou, krátce osmažíme, přilijeme vodu, dochutíme pepřem a solí a necháme provařit.
- 6Roládu nakrájíme ostrým nožem na plátky, rozdělíme je na servírovací talíře, přelijeme hustou šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.