Plněná omeleta s mušlemi a rýží

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
907 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
43 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slávky dobře omyjeme. Oloupanou cibuli nasekáme, omytý celer a pórek nadrobno nakrájíme. V kastrolu rozehřejeme 40 g másla a cibuli s celerem na něm smažíme asi 5 minut. Přidáme slávky a 5 lžic vody. Dusíme pod pokličkou a občas kastrolem potřeseme. Slávky necháme okapat a tekutinu přitom zachytíme.
  • 2
    Pórek necháme zesklovatět na 40 g másla, přidáme propláchnutou rýži a osmahneme ji. Vývar z mušlí doplníme vodou na 500 ml a přilijeme k rýži. Osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme 15 minut.
  • 3
    Slávky vyloupeme a maso vmícháme do rýže.
  • 4
    Rozšleháme vejce se solí a pepřem. Na zbylém másle upečeme 4 omelety, naplníme je rýží se slávkami a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.