Plněná omeleta s mušlemi a rýží
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 120gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCeler řapíkatý
- 2kusyPórek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůRýže předvařená (parboiled)
- 1000gramůMušle slávky
- 8kusůVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
907 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
43 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Slávky dobře omyjeme. Oloupanou cibuli nasekáme, omytý celer a pórek nadrobno nakrájíme. V kastrolu rozehřejeme 40 g másla a cibuli s celerem na něm smažíme asi 5 minut. Přidáme slávky a 5 lžic vody. Dusíme pod pokličkou a občas kastrolem potřeseme. Slávky necháme okapat a tekutinu přitom zachytíme.
- 2Pórek necháme zesklovatět na 40 g másla, přidáme propláchnutou rýži a osmahneme ji. Vývar z mušlí doplníme vodou na 500 ml a přilijeme k rýži. Osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme 15 minut.
- 3Slávky vyloupeme a maso vmícháme do rýže.
- 4Rozšleháme vejce se solí a pepřem. Na zbylém másle upečeme 4 omelety, naplníme je rýží se slávkami a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.