Plněná pečená jablka

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1141 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
276 g
Vláknina
6 g
Cukr
252 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozinky spaříme v horké vodě a necháme okapat. Mandle hrubě nasekáme. Džem rozmícháme se sladidlem, kořením, likérem, mandlemi a rozinkami.
  • 2
    Jablka řádně omyjeme, opatrně z nich odstraníme jádřince. Nesmíme je poškodit. Ihned je zakapeme citronovou šťávou, aby nezčernala, naplníme připravenou směsí.
  • 3
    Zapékací mísu vymastíme, jablka do ní vyskládáme a vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme 20 minut a poté je necháme mírně vychladnout, neboť se nepodávájí horká.
  • 4
    Pečená jablka můžeme podávat s vanilkovou omáčkou připravenou z vanilkového pudinku, nízkotučného mléka a sladidla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.