Plněná pečeně z Úpic
85 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová krkovička
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1šálekŠvestky sušené
- 1šálekKřížaly (sušená jablka)
- 1,2decilitryVoda pitná
- 2centilitryRum
- 1lžičkaKmín celý
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceSádlo škvařené
- 0,25šálekHrozinky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
840 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
48 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
10 g
Cukr
63 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou krkovici (bez kosti) vcelku omyjeme, osušíme a rozřízneme ji tak, že do ní uprostřed uděláme velkou kapsu. Maso uvnitř kapsy a z vnější strany osolíme a opepříme.
- 2Šálek (2 dl) sušených švestek bez pecek, šálek křížal (sušená jablka) a 1/4 šálku hrozinek promyjeme v sítu a dáme do mísy. Zalijeme je studenou vodou (1 l) a 2 cl rumu na 30 minut.
- 3Scezené ovoce promícháme a naplníme jím masovou kapsu. Konce uchytíme párátky a maso posypeme kmínem.
- 4V pekáčku rozpálíme máslo se sádlem a naplněné maso dáme na omastek. Pekáč s masem dáme do předehřáté trouby, přilijeme 1-2 dl vody a za občasného polévání maso upečeme do zlatohněda. Pečeme přibližně 55-70 minut při 220 °C.
- 5Když maso vyjmeme, výpek zjemníme máslem (2 lžíce). Pečeni nakrájíme na porce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.