Plněná pečeně z Úpic

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
840 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
48 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
10 g
Cukr
63 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou krkovici (bez kosti) vcelku omyjeme, osušíme a rozřízneme ji tak, že do ní uprostřed uděláme velkou kapsu. Maso uvnitř kapsy a z vnější strany osolíme a opepříme.
  • 2
    Šálek (2 dl) sušených švestek bez pecek, šálek křížal (sušená jablka) a 1/4 šálku hrozinek promyjeme v sítu a dáme do mísy. Zalijeme je studenou vodou (1 l) a 2 cl rumu na 30 minut.
  • 3
    Scezené ovoce promícháme a naplníme jím masovou kapsu. Konce uchytíme párátky a maso posypeme kmínem.
  • 4
    V pekáčku rozpálíme máslo se sádlem a naplněné maso dáme na omastek. Pekáč s masem dáme do předehřáté trouby, přilijeme 1-2 dl vody a za občasného polévání maso upečeme do zlatohněda. Pečeme přibližně 55-70 minut při 220 °C.
  • 5
    Když maso vyjmeme, výpek zjemníme máslem (2 lžíce). Pečeni nakrájíme na porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.