Plněná rajčata s tuňákem
32 min.
Ingredience
- 40gramůOkurky
- 4kusyRajčata
- 5kusůCibulka jarní
- 350gramůTuňák v oleji
- 1lžíceCitronová šťáva
- 12kusůŘedkvička
- 1hrstBazalka
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1,5lžíceMajonéza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
17 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do nekovového cedníku vložíme na kostičky pokrájenou okurku, posypeme solí a necháme 30 minut stát. Poté okurku opláchneme a osušíme papírovými utěrkami.
- 2V hrnci přivedeme vodu k varu, vložíme vejce a vaříme je 12 minut. Poté zprudka pod tekoucí studenou vodou zchladíme. Vejce oloupeme, oddělíme žloutky a bílky a nakrájíme na kostičky.
- 3Z rajčat odřízneme vršky a lžičkou do misky vydlabeme dužninu. Poté je převrátíme na papírovou utěrku. Vydlabanou dužninu nakrájíme nadrobno a necháme v cedníku okapat.
- 4V misce smícháme dužninu z rajčat, nakrájenou okurku, jarní cibulky, žloutky a většinu bílků.
- 5Okapaného tuňáka rozebereme na kousky a též přidáme do misky. Vmícháme lžíci majonézy, pepř, sůl a citronovou šťávu. Důkladně promícháme. Pokud je směs příliš hustá, přidáme majonézu. Nakonec vmícháme lístky natrhané bazalky.
- 6Směsí naplníme vydlabaná rajčata, povrch posypeme zbytkem bílků a doplníme bazalkovými lístky a plátky ředkviček. Pokrm můžeme až na 3 hodiny vložit do lednice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.