Plněná tykev
55 min.
Ingredience
- 4kusyTykev
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2kusyPepř černý celý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 1kusCibule
- 300gramůVepřové maso pečené
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
54 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Oloupané tykve podélně rozpůlíme a povaříme v osolené vodě s celým pepřem asi 5 minut.
- 2Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na části másla, přidáme na plátky nakrájené žampiony, osolíme a podusíme. Do směsi vmícháme drobně nakrájené pečené maso, pepř, sůl a vejce.
- 3Z okapaných tykví vydlabeme dužinu, naplníme je masovou směsí a urovnáme je do zapékací mísy, vymazané máslem.
- 4Pečeme v silně vyhřáté troubě pod pokličkou 10 minut, dopékáme bez pokličky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.