Plněná vajíčka
20 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 5dekagramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaPažitka
- 2lžíceOmáčka tatarská
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
30 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
4 mg
Cukr
449 mg
Postup přípravy
- 1Uvařená vejce natvrdo podélně rozřízneme napůl a vydlábneme žloutek. Smícháme jej s rozměklým máslem a ušleháme do pěny.
- 2Přidáme 2 lžíce tatarské omáčky a nasekanou pažitku, trochu osolíme.
- 3Do prázdných bílků plníme krém.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 31. 3. 2016
Plněná vajíčka
Vajíčka po naplnění ještě doporučuji dát do chladničky. Vajíčka se můžou po rozříznutí na poloviny ještě malinko seříznout v místech, které se budou dotýkat podložky. Vejce pak nekloužou a nekolébají se. Tato plněná vajíčka se můžou jíst samostatně s nějakým pečivem, nebo použít jako doplněk různých studených mís. Palec nahoru