Plněná vejce natvrdo
35 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 30mililitrůBešamel
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 120mililitrůOmáčka tatarská
- 240gramůRohlíky bílé
- 8mililitrůSardelová pasta
- 10gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
37 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo asi 10 minut, oloupeme a podélně rozkrojíme. Vyndáme žloutky, vidličkou je rozmělníme na kaši, přidáme bešamel, sardelovou pastu, pepř, posekanou pažitku. Dobře spolu smícháme a směsí naplníme bílky. Vyrovnáme do vymazaného pekáčku a zapečeme v předehřáté troubě asi 10 minut.
- 2Podáváme jako předkrm s omáčkami a bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.