Plněná vejce s krémem ze šprotů
25 min.

Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 10kusůŘedkvička
- 200gramůŠproty uzené
- 50gramůSýr smetanový tavený 45%
- 2lžíceMajonéza
- 1lžičkaHořčice
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkySůl
- 50gramůSýr Čedar
- 3kusyCibulka jarní
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
39 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 16 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy.
- 2Jarní cibulku a ředkvičky omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, které odložíme na ozdobu.
- 3Ke žloutkům přidáme 2/3 konzervy uzených šprotů, tavený sýr, majonézu, hořčici, pepř a sůl a nastrouhaný sýr. Elektrickým šlehačem vyšleháme jemný krém.
- 4Krémem ozdobně nastříkáme rybí pomazánku do vydlabaných vajíček, položíme je na mísu, ozdobíme ředkvičkami a jarní cibulkou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.