Plněná vejce s krémem ze šprotů

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
39 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    6 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Vaříme je 10 minut. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy.
  • 2
    Jarní cibulku a ředkvičky omyjeme, nakrájíme na tenké plátky, které odložíme na ozdobu.
  • 3
    Ke žloutkům přidáme 2/3 konzervy uzených šprotů, tavený sýr, majonézu, hořčici, pepř a sůl a nastrouhaný sýr. Elektrickým šlehačem vyšleháme jemný krém.
  • 4
    Krémem ozdobně nastříkáme rybí pomazánku do vydlabaných vajíček, položíme je na mísu, ozdobíme ředkvičkami a jarní cibulkou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.