Plněná vejce zapečená s houbovou omáčkou
55 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 40lžicMáslo čerstvé
- 3kusySardelové řezy
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 30mililitrůOlej rostlinný
- Na omáčku
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 0,25lžičkaSůl
- Na posypání
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 1lžíceStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2049 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
212 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
330 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Houby očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, promícháme se strouhankou.
- 2V míse utřeme se změklým máslem sardele, žloutky a hořčici. Vymícháme hladkou hmotu, kterou naplníme bílky.
- 3Zapékací mísu vytřeme olejem, vyložíme plněnými vejci, poté je přelijeme omáčkou, zasypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě zhruba 25 minut.
- 4Omáčku připravíme usmažením žampionů na másle, zalijeme je následně smetanou, v které jsme rozšlehali mouku, osolíme a alespoň 3 minuty na mírném plameni vaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.