Plněná vepřová kýta
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůVepřová kýta
- 120gramůJátra vepřová
- 100gramůAnglická slanina
- 120gramůSádlo škvařené
- 100gramůPaprika červená
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 2kusyFeferony
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 200mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
63 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z omyté kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Na tuku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěná, na nudličky nakrájená játra. Směs navršíme na plátky masa, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, nasekané feferonky a papriku. Maso přeložíme a okraje sklepneme.
- 2Naplněné plátky opečeme na rozehřátém sádle a vyjmeme.
- 3Výpek zaprášíme hladkou moukou, přidáme hořčici, osmahneme a zalijeme vývarem. Rozmícháme, ochutíme worcesterem, osolíme a chvíli povaříme. Omáčku přecedíme na porce masa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.