Plněná vepřová žebírka
85 min.
Ingredience
- 120gramůVejce slepičí
- 1500gramůVepřová pečeně
- 100gramůSalám měkký
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 40gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 50gramůTuk
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSlanina vepřová
- 100gramůCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
57 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
441 mg
Cukr
813 mg
Postup přípravy
- 1Z vepřové pečeně odsekáme částečně kosti, omyjeme ji a nasekáme jednotlivá žebírka. Naplocho je částečně prořízneme, aby vznikl otvor pro náplň.
- 2Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a částečně ji roztavíme. Na slanině mírně osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený salám, očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony, vejce a směs mírně osolíme, opepříme a necháme zhoustnout.
- 3Směsí naplníme žebírka, uzavřeme párátkem nebo jehlicemi a vložíme do pekáče vymazaného tukem.
- 4Žebírka mírně osolíme, poprášíme prosátou moukou, vložíme do pečícího zařízení a po krátkém prudkém opečení je podlijeme vodou. Za občasného přelévání vzniklou šťávou a podlévání vodou je upečeme doměkka.
- 5Upečená žebírka vyjmeme a šťávu procedíme. Nakonec šťávu zjemníme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.