Plněná zelná hlávka

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
36 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné zelí povaříme v osolené vodě 10 minut a scedíme. Po vychladnutí odstraníme košťál, vykrojíme vnitřní část tak, aby zbyly jen velké listy.
  • 2
    Omyté maso nakrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a zalijeme studenou vodou. Nadrobno pokrájenou slaninu a cibuli zpěníme.
  • 3
    Maso spolu se žemlí umeleme, přidáme slaninu s cibulí, sůl, koření, nasekané natě, vše promícháme.
  • 4
    Zelí naplníme masovou hmotou, převážeme provázkem a ve vývaru zvolna vaříme asi 60 minut.
  • 5
    Zelí vyjmeme, zbavíme provázku, nakrájíme na porce a pokapeme rozehřátým máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.