Plněná zelná hlávka
105 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůVepřová plec
- 40gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaKmín drcený
- 1špetkaOregano sušené
- 1lžíceSaturejka
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 1000gramůZelí hlávkové bílé
- 1lžíceBazalka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5kusŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
36 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěné zelí povaříme v osolené vodě 10 minut a scedíme. Po vychladnutí odstraníme košťál, vykrojíme vnitřní část tak, aby zbyly jen velké listy.
- 2Omyté maso nakrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a zalijeme studenou vodou. Nadrobno pokrájenou slaninu a cibuli zpěníme.
- 3Maso spolu se žemlí umeleme, přidáme slaninu s cibulí, sůl, koření, nasekané natě, vše promícháme.
- 4Zelí naplníme masovou hmotou, převážeme provázkem a ve vývaru zvolna vaříme asi 60 minut.
- 5Zelí vyjmeme, zbavíme provázku, nakrájíme na porce a pokapeme rozehřátým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.