Plněné bramborové kuličy s indickou omáčkou

60 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
30 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli, zelené chilli a zázvor zpracujeme na pastu. Rajčata rozmixujeme. 8-10 kešu oříšků rozdrtíme na prášek a společně s mlékem rozmělníme na pastu. Zbylé oříšky nasekáme na jemné kousky.
  • 2
    Půl šálku šlehačky ušleháme a dáme zmrazit. Rajčatové pyré, koriandr, chilli, mletý fenykl a kurkumu společně důkladně promícháme s polovinou jogurtu. Vše podle chuti osolíme.
  • 3
    Brambory zbavíme slupek a necháme je vařit. Když jsou brambory hotové, důkladně je rozmačkáme. Krajíce chleba necháme nasáknout ve vlažné vodě, následně je vyždímáme a smícháme s rozmačkanými bramborami. Ze vzniklé směsi uhněteme kuličky. V kuličkách vytvoříme důlky a vyplníme je zmrzlou smetanou, rozinkami a trochou nasekaných kešu. Opět zpracujeme, necháme osmahnout na oleji, dokud kuličky nezezlátnou, a odložíme bokem.
  • 4
    Na pánvi rozpustíme máslo, na kterém osmahneme kmín a bobkový list. Ve chvíli, kdy začnou semínka prskat, přidáme pastu z cibule, zázvor a pastu z chilli. Celou směs důkladně smažíme. Vše zalijeme zbytkem jogurtu, důkladně zamícháme a necháme smažit, dokud koření nepustí všechen tuk.
  • 5
    Zalijeme šálkem vody a necháme vařit dalších 15 minut. Na pánev přidáme pastu z kešu a necháme vařit další 2 minuty. Kuličky vyjmeme na mísu a zalijeme omáčkou. Dochutíme masalou. Omáčku ozdobíme lístky koriandru, zbytkem šlehačky a kešu oříšky. Můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.