Plněné broskve

25 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
31 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
5 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Broskve opereme, nakrojíme do kříže, krátce spaříme ve vroucí vodě, sloupneme, rozkrojíme na poloviny, odpeckujeme a mírně vyhloubíme.
  • 2
    Dužninu rozkrájíme na kostky. Troubu předehřejeme na 160 °C.
  • 3
    Piškoty rozdrobíme a promícháme s amarettem, mandlemi, vanilkou a skořicovým cukrem.
  • 4
    Ke směsi přidáme rozkrájenou dužninu. Propracujeme s máslem a žloutkem.
  • 5
    Hmotou naplníme broskve a vložíme do vymazané formy.
  • 6
    Pečeme v troubě na prostředním roštu asi 18 minut.
  • 7
    Nakonec pokapeme trochou amaretta a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.