Plněné broskve
25 min.
Ingredience
- 4kusyBroskve
- 4centilitryLikér mandlový - Amaretto
- 50gramůMandle
- 3lžíceCukr krupice
- 10gramůCukr skořicový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 200gramůPiškoty cukrářské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
31 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
5 g
Cukr
45 g
Postup přípravy
- 1Broskve opereme, nakrojíme do kříže, krátce spaříme ve vroucí vodě, sloupneme, rozkrojíme na poloviny, odpeckujeme a mírně vyhloubíme.
- 2Dužninu rozkrájíme na kostky. Troubu předehřejeme na 160 °C.
- 3Piškoty rozdrobíme a promícháme s amarettem, mandlemi, vanilkou a skořicovým cukrem.
- 4Ke směsi přidáme rozkrájenou dužninu. Propracujeme s máslem a žloutkem.
- 5Hmotou naplníme broskve a vložíme do vymazané formy.
- 6Pečeme v troubě na prostředním roštu asi 18 minut.
- 7Nakonec pokapeme trochou amaretta a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.