Plněné cibule
55 min.
Ingredience
- 8kusůCibule
- 200gramůKuřecí maso vařené
- 1lžičkaSůl
- 1kusPetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžíceOlej stolní
- 0,5litrVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme, povaříme ve vývaru 8 minut a scedíme. Z vychladlých cibulí vymačkáme vnitřní dužinu.
- 2Kuřecí (nebo vepřové) maso jemně umeleme a osolíme. Petržel (nebo yzop, bazalku apod.) nasekáme, přidáme k masu spolu s vejcem a částí nastrouhaného sýru, naplníme do cibulí.
- 3Do zapékací mísy vymaštěné olejem vložíme vymačkanou dužinu, poklademe ji plněnými cibulemi, posypeme zbylým sýrem a zapečeme.
- 4Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.