Plněné cibule s tuňákem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
9 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané cibule asi 25 minut blanšírujeme v osolené vodě, vyjmeme a necháme vychladnout. Podle návodu uvaříme rýži.
  • 2
    Rajčata zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Tuňáka necháme nejprve okapat na sítu a poté rozmačkáme vidličkou.
  • 3
    Smícháme rýži, rajčata, tuňáka, créme fraiche a nasekanou petrželku. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Cibulím seřízneme vršky, lžičkou je opatrně vydlabeme, dužninu nasekáme a vmícháme do směsi s rýží.
  • 5
    Rýžovou směsí naplníme vydlabané cibule, vložíme do vymaštěné nákypové formy a podlijeme smetanou. Zasypeme parmezánem a v předehřáté troubě asi 6 minut zapékáme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.