Plněné cibule s tuňákem
60 min.
Ingredience
- 8kusůCibule
- 200gramůRýže dlouhozrnná
- 2kusyRajčata
- 185gramůTuňák ve vlastní šťávě
- 2lžíceCréme fraiche
- 4lžícePetržel kudrnka
- 1lžíceTuk
- 200gramůSmetana na vaření
- 3lžíceSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
9 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Oloupané cibule asi 25 minut blanšírujeme v osolené vodě, vyjmeme a necháme vychladnout. Podle návodu uvaříme rýži.
- 2Rajčata zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Tuňáka necháme nejprve okapat na sítu a poté rozmačkáme vidličkou.
- 3Smícháme rýži, rajčata, tuňáka, créme fraiche a nasekanou petrželku. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 4Cibulím seřízneme vršky, lžičkou je opatrně vydlabeme, dužninu nasekáme a vmícháme do směsi s rýží.
- 5Rýžovou směsí naplníme vydlabané cibule, vložíme do vymaštěné nákypové formy a podlijeme smetanou. Zasypeme parmezánem a v předehřáté troubě asi 6 minut zapékáme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.