Plněné hovězí na smetaně
150 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí kýta
- 300gramůMoravské uzené maso
- 200gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 5lžicHořčice
- 1kusPaprika červená
- 200gramůHrášek v mírně slaném nálevu
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
- 3lžičkyMajoránka
- 2litryHovězí vývar základní
- 3decilitryOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1317 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
111 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso umyjeme, naporcujeme na větší plátky a rozklepeme. Každý plátek potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, přidáme na proužky nakrájené uzené, slaninu, pásek cibule, papriku, posypeme sterilizovaným hráškem, maso srolujeme, převážeme niti, aby zůstalo po dobu pečení celé.
- 2V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova cibuli, přidáme naplněné a srolované maso a zprudka osmažíme. Zalijeme vývarem, pod poklicí dusíme asi 40 minut. Po dobu dušení mícháme, aby se nepřipálilo na dně hrnce.
- 3Maso spolu se šťávou přelijeme na pekáč a v horké troubě za občasného polévaní pečeme dalších 80 minut. Před dopečením posypeme maso majoránkou a zalijeme smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.