Plněné hovězí plátky
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůHovězí maso zadní
- 2lžíceSlanina vepřová
- 3lžíceStrouhanka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
14 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
600 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi vyškvaříme sklovitě slaninu, přidáme polovinu nakrájené cibule a osmahneme. Přisypeme nasucho opraženou strouhanku a necháme do ní vsáknout tuk ze slaniny. Směs dáme vychladnout.
- 2Omyté maso nakrájíme na plátky, odblaníme a naklepeme. Každý plátek potřeme připravenou směsí a sepneme.
- 3V kastrole na rozehřátém másle závitky opečeme. Potom přidáme zbylou cibuli a osmahneme ji. Dusíme mírně podlité a maso občas obrátíme.
- 4Ke konci dušení zaprášíme hladkou moukou a povaříme a podle chuti osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.