Plněné hovězí závitky - ptáček
130 min.
Ingredience
- Na dochucení a zahuštění záklechkou
- 1litrVoda pitná
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Na obalení
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Náplň do závitků
- 4plátkySlanina vepřová
- 1kusVejce slepičí
- 1kusMrkev kořen
- 1kusokurky sterilizované
- 3kusyCibule
- 1kusKlobása uzená
- Závitky
- 750gramůHovězí maso zadní
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
13 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si všechny potřebné ingredience: uvaříme 1 vejce natvrdo. Vaříme ho 9 minut, pak ho zchladíme, oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky. Oloupanou a omytou mrkev, nakládanou sladkokyselou okurku, očištěnou cibuli a 1 nožičku klobásy rozkrájíme podélně na čtvrtky. Druhou velkou očištěnou cibuli (nebo 2 menší) pokrájíme nadrobno a odložíme ji do misky.
- 2Špalíček masa z vysokého roštěnce omyjeme a osušíme. Nakrájíme z něj 4 plátky, které vložíme mezi potravinářskou fólií, (aby se maso nepotrhalo) a plátky rozklepeme. Poté plátky z každé strany osolíme a posypeme čerstvě pomletým černým pepřem. Každý plátek potřeme plnotučnou hořčicí. Na každý položíme plátek prorostlé slaniny, čtvrtku okurky, mrkve, vajíčka a klobásy. Plátky masa zabalíme pečlivě do tvaru závitku a zpevníme párátky tak, aby se nám neotevřely. Poté je obalíme v hladké mouce.
- 3V kastrólu rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli a když pomalu začne růžovět, přidáme hovězí závitky a společně s cibulí je osmažíme dozlatova z každé strany. Smažíme je přibližně 10-15 minut. Poté maso zalijeme horkou vodou, závitky musí být pod hladinou, vařečkou vše promícháme, opečenou mouku, která se přichytila na dně, vařečkou seškrábneme. Vodu s masem přivedeme k varu, pak snížíme teplotu, kastról zakryjeme poklicí a pomalu závitky vaříme doměkka 80-90 minut. Průběžně asi každých 15 minut omáčku s masem promícháme.
- 4Připravíme si záklechku: ve skleničce dohladka rozmícháme 1/2 lžíce mouky ve 100ml vody. Po hodině vaření omáčku podle chuti ještě osolíme, opepříme a přimícháme 1 lžičku hořčice. Asi 10 minut před koncem vaření ještě omáčku zahustíme záklechkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.