Plněné hřebenatky
60 min.
Ingredience
- 250mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůVíno bílé
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60gramůCibule
- 8kusůHřebenatka
- 250gramůŽampiony - sterilované
- 500mililitrůBešamel
- 40mililitrůZakysaná smetana
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 40gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
21 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Maso z hřebenatek vyjmeme, dáme do hrnce, zalijeme 250 ml vody a vínem, přidáme cibuli, sůl a pepř. Necháme 15 minut ohřívat. Poté maso vyjmeme, smícháme s žampiony a bešamelem, do kterého jsme vmíchali žloutek a smetanu.
- 2Směs osolíme a opepříme, naplníme jí lastury a posypeme strouhaným sýrem.
- 3Zapékáme při 200 °C 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.