Plněné jahodové pusinky

65 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
24

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
80 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
659 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve vysušíme jahody. Očištěné a omyté jahody necháme okapat, pak je nakrájíme na plátky, rozložíme na plech s pečícím papírem a dáme je do trouby. sušíme je při 120°C asi 1 hodinu. Pak je v mixéru rozmixujeme na kaši.
  • 2
    Oloupané mandle v mixéru rozmixujeme na drobné kousky.
  • 3
    V míse vyšleháme čerstvé bílky, v polovině šlehání k bílkům přidáme nejdříve krupicový, následně moučkový cukr a mandle a 1/3 jahodové kaše. Když je vše spojeno přidáme zbytek jahod a barvivo. Rozmixovaná směs by měla být tuhá, měla by držet tvar. Dáme ji do cukrářského sáčku a na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem, nastříkáme malé placičky, které necháme na plechu sušit asi 30 minut. Troubu předehřejeme na 140°C. Pusinky pečeme 17-20 minut.
  • 4
    Krém: v horké vodní lázni v misce vyšleháme bílky s cukrem na sníh. Měl by být na dotek horký, vaříme ho přibližně 3-5 minut. Poté misku odstavíme z vodní lázně a šleháme bílky do vychladnutí. Pak ke sněhu dáme na kostičky pokrájené máslo a šleháme do doby, až vznikne lehký, nadýchaný krém. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, ostrým nožem vyškrabeme semínka do krému, vše dobře promícháme a krémem pusinky spojíme, poklademe je na mísu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.