Plněné jahodové pusinky
65 min.
Ingredience
- Krém
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 90gramůMáslo čerstvé
- 1kusVanilkový lusk
- 100gramůCukr moučkový
- Těsto
- 120gramůJahody zahradní
- 110gramůMandle
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 30gramůCukr krupice
- 200gramůCukr moučka
- 0,25lžičkaPotravinářská barva
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
80 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
659 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve vysušíme jahody. Očištěné a omyté jahody necháme okapat, pak je nakrájíme na plátky, rozložíme na plech s pečícím papírem a dáme je do trouby. sušíme je při 120°C asi 1 hodinu. Pak je v mixéru rozmixujeme na kaši.
- 2Oloupané mandle v mixéru rozmixujeme na drobné kousky.
- 3V míse vyšleháme čerstvé bílky, v polovině šlehání k bílkům přidáme nejdříve krupicový, následně moučkový cukr a mandle a 1/3 jahodové kaše. Když je vše spojeno přidáme zbytek jahod a barvivo. Rozmixovaná směs by měla být tuhá, měla by držet tvar. Dáme ji do cukrářského sáčku a na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem, nastříkáme malé placičky, které necháme na plechu sušit asi 30 minut. Troubu předehřejeme na 140°C. Pusinky pečeme 17-20 minut.
- 4Krém: v horké vodní lázni v misce vyšleháme bílky s cukrem na sníh. Měl by být na dotek horký, vaříme ho přibližně 3-5 minut. Poté misku odstavíme z vodní lázně a šleháme bílky do vychladnutí. Pak ke sněhu dáme na kostičky pokrájené máslo a šleháme do doby, až vznikne lehký, nadýchaný krém. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, ostrým nožem vyškrabeme semínka do krému, vše dobře promícháme a krémem pusinky spojíme, poklademe je na mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.