Plněné karely
45 min.
Ingredience
- 1lžícePasta česneková
- 1lžícePasta zázvorová
- 1lžíceChilli koření mleté
- 1lžíceFenykl čerstvý
- 2lžíceSezam - semena
- 1lžičkaCukr krystal
- 50mililitrůTamarindová šťáva
- 2kusyCibule
- 300mililitrůMouka hrachová
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceKoriandr celý
- 1lžíceKmín římský
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5kilogramKarela
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
34 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
15 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Karely zbavíme slupek, zbavíme je semínek a necháme 5 minut podusit v páře. Následně je odložíme bokem a necháme vychladnout. Na pánvi necháme pražit fenykl, koriandr, kmín a sezamová semínka. Semínka následně rozdrtíme. Nadrobno nakrájíme cibuli.
- 2Na pánvi si rozpálíme lžíci oleje a cibuli na něm osmažíme, přidáme zázvorovou a česnekovou pastu a vše důkladně promícháme. Luštěninovou mouku přidáme k zahuštění a smažíme, dokud směs nezrůžoví.
- 3Směs zasypeme mletým chilli kořením, cukrem a zalijeme šťávou z tamarindu. Přidáme špetku soli a celou směs odložíme bokem vychladnout.
- 4Karely naplníme vzniklou směsí a svážeme je kuchyňskou nití. Na pánvi si rozpálíme olej a karely na něm zprudka osmažíme, dokud nezhnědnou. Odstřihneme nitě a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.