Plněné karely

45 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
34 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
15 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Karely zbavíme slupek, zbavíme je semínek a necháme 5 minut podusit v páře. Následně je odložíme bokem a necháme vychladnout. Na pánvi necháme pražit fenykl, koriandr, kmín a sezamová semínka. Semínka následně rozdrtíme. Nadrobno nakrájíme cibuli.
  • 2
    Na pánvi si rozpálíme lžíci oleje a cibuli na něm osmažíme, přidáme zázvorovou a česnekovou pastu a vše důkladně promícháme. Luštěninovou mouku přidáme k zahuštění a smažíme, dokud směs nezrůžoví.
  • 3
    Směs zasypeme mletým chilli kořením, cukrem a zalijeme šťávou z tamarindu. Přidáme špetku soli a celou směs odložíme bokem vychladnout.
  • 4
    Karely naplníme vzniklou směsí a svážeme je kuchyňskou nití. Na pánvi si rozpálíme olej a karely na něm zprudka osmažíme, dokud nezhnědnou. Odstřihneme nitě a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.