Plněné knedlíčky s kuřecím masem

26 min.
Čína

Ingredience

  • Kuřecí náplň
    • 250gramůKuřecí prsa
    • 1lžičkaZázvor
    • 3lžíceCibule lahůdková
    • 2,5lžíceMaizena - kukuřičný škrob
    • 1špetkaSůl
    • 3špetkyPepř bílý
    • 1,5lžičkySójová omáčka
    • 1lžíceVíno bílé
    • 1,5lžičkyCukr krupice
  • Na pomoučený vál
    • 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
  • Na vaření
    • 0,7decilitrVoda pitná
  • Omáčka
  • Těsto
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
9 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
357 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme kuřecí náplň: omyté kuřecí maso bez kůže pomeleme na jemno na masovém strojku. Omytý a oloupaný zázvor nastrouháme na jemném struhadle. Očistíme lahůdkovou cibulku, pokrájíme ji nadrobno. K masu přidáme zázvor, cibulku, kukuřičný škrob Maizenu, sůl, čerstvě pomletý bílý pepř, lžičku sójové omáčky, lžíci sladkého dezertního vína, 1,5 lžičky cukru, vše důkladně promícháme.
  • 2
    V hrnečku vyšleháme vejce se solí a s 1 dl vlažné vody. Do mísy prosejeme mouku, uděláme do ní důlek, do něj za stálého prošlehávání vidličkou přilejeme vyšlehané vejce. Těsto důkladně zpracujeme, až bude polotuhé a vláčné, nesmí se však lepit. Podle savosti mouky (je-li to třeba) můžeme přilít několik lžic vody. Těsto dáme na pomoučený vál a znovu důkladně prohněteme. Poté těsto vyválíme na tenkou placku (o síle asi 1 - 2 mm). Z těsta vykrájíme kulatou formičkou o průměru přibližně 8 - 10 cm kolečka. Na každé kolečko těsta položíme plnou lžíci kuřecí náplně, okraje těsta potřeme vodou. Těsto přehneme na polovinu, okraje k sobě těsně přitiskneme, mírně je zvlníme, okrajové růžky těsta překřížíme a stočíme dospod - vytvoříme tak malý košíček. Tímto způsobem připravíme všechny knedlíčky. Nachystáme hrnek se sítkem, taštičky poskládáme na sítko, do hrnce nalijeme opatrně vroucí vodu tak, aby se nedotýkala taštiček. Hrnec přikryjeme poklicí a taštičky v páře vaříme 6 minut. Horké knedlíčky dáme na talíře. Podáváme se sójovou omáčkou, kterou jsme ochutili rýžovým octem a sezamovým olejem. Omáčku podáváme v malých miskách zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.